ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Viranşehir Spor Lisesi

Viranşehir Spor Lisesi

Adres
YENİŞEHİR MAH. CEYLANPINAR KARAYOLU BUL. IBNI SINA MESLEKI ANADOLU LISESI BLOK NO: 14A VİRANŞEHİR / ŞANLIURFA
Vizyon
Viranşehir Spor Lisesinin Vizyonu, takım çalışmasına yatkın, paylaşımcı, yenilikçi, dinamik, üretken ve yetkin eğitim kadrosuyla, ileri eğitim teknolojileri kullanılarak ve öğrenci odaklı çağdaş öğretim metotlarından yararlanılarak ulaşılan başarılı konumu sürekli geliştirerek Türkiyedeki en iyi eğitimi veren okullardan biri olmaktır. Ayrıca, sporda ülkemizi ulusal ve uluslararası platformda en iyi şekilde temsil eden bireyler yetiştirmek için; spor alanlarında kaliteli eğitim vermek, Türk sporunun gelişmesine katkıda bulunmaktır.
Misyon
Spor liseleri, yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, bilinçli ve ahlaklı sporcuların yetiştirilmesini amaç edinen eğitim kurumlarıdır. Üniversitelerin Besyo bölümlerine hazırlık basamağı olarak görülebilir. 18 Nisan 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan işbirliği kapsamında Spor Lisesi mezunlarına 1.Kademe Antrenörlük (yardımcı antrenörlük )belgesi verilecektir.Öğrenciler Takım Sporları, Bireysel Sporlar açısından nitelikli olarak eğitilmektedir.
Ders Başlama: 07:40 Ders Bitiş: 14:50
Ulaşım
ŞEHİR İÇİ SERVİSLERİNDEN 1 NUMARALI ARAÇ EĞİTİM ÖĞRETİMİN AKTİF OLDUĞU ZAMANLARDA OKULUMUZUN ÖNÜNE KADAR GELMEKTEDİR.YAYA OLARAK 10-15 DKLIK YÜRÜME MESAFESİNDEDİR.
Servis Bilgisi
OKULUMUZA ULAŞIM ŞEHİRİÇİ TAŞIMA İLE YAPILMAKTADIR.ŞEHİRİÇİ MİNÜBÜSLERİ HER ZAMAN GİDİP GELMEKTEDİR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
OKULUMUZ VİRANŞEHİR İLÇE MERKEZİNDE BULUNMAKTA OLUP ŞANLIURFA İL MERKEZİNE 92 KM. UZAKLIKTADIR.
MİLLİ DÜZEYDE SPORCULAR MEVCUTTUR.BİLEK GÜREŞİNDE DÜNYA ŞAMPİYONASI 2.Sİ
OKULUMUZ HER YIL ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALMAKTADIR.