ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Viranşehir Spor Lisesi

ADAY ÖĞRENCİ

Okulumuz Neden  Tercih Edilmeli:

Spor liseleri, yetenekli  öğrencilerin keşfedilmesi, bilinçli ve ahlaklı sporcuların yetiştirilmesini amaç edinen eğitim kurumlarıdır. Üniversitelerin Besyo bölümlerine hazırlık basamağı olarak görülebilir.

18 Nisan 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan işbirliği kapsamında Spor Lisesi mezunlarına  1.Kademe Antrenörlük (yardımcı antrenörlük )belgesi  verilecektir. 18/04/2023 tarihinde proje okulu kapsamına alınmıştır.Öğrenciler Takım Sporları,  Bireysel  Sporlar açısından nitelikli olarak eğitilmektedir.

Okul  Program Türleri:

Okulumuzda  9. ve 10. sınıflarda spor dersleri   ağırlıklı Ortaöğretim Programı uygulanırken, 11. ve 12.sınıfta Spor Alanı program türü uygulanmaktadır.

Eğitim-Öğretim Şekli:

Okulumuzda normal öğretim uygulanmaktadır. Derslerimiz sabah 07:40'ta başlayıp 14:50'de tamamlanmaktadır.  12:50-13:20 arasında öğlen arası bulunmaktadır.

Öğrenci Türü:

Okulumuzda karma (kız-erkek)  eğitim uygulanmaktadır.

Barınma Koşulları

Okulumuz İbn-i  Sina  Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesinin 4. yan bloğunda eğitim-öğretim yapmaktadır. Pansiyonu bulunmamaktadır. Öğrenciler  İlçemizdeki  diğer okulların pansiyonlarında barınma imkanı bulabilmektedir. Ulaşım yürüme mesafesindedir.

Yayın: 17.03.2021 - Güncelleme: 02.05.2023 17:41 - Görüntülenme: 471